Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στο Λονδίνο


Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και σύσσωμο τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ Η.Β. με την κυπριακή παροικία, για τηνκαταδίκη της παράνομης, μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους το ερχόμενοΣάββατο 15 Νοεμβρίου η ώρα 14:00. Οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο, ούτως ώστε να αποδείξουμε για άλλη μια φορά τόσο στονΤούρκο κατακτητή όσο και στους συνεργούς του, ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου, δεν ξεχνάκαι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.


Σε τούτην την κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται το πολύπαθο νησί μας, με το Μπαρμπαρός και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο λαός μας οφείλει να δείξει τηναγωνιστικότητα του και την πίστη του για την άνευ όρων απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας. Οι Έλληνες της Κύπρου θα συνεχίσουν να αντιστέκονται σε όσα τουρκικά σχέδια λύσης και αν μας προτείνουν, θα συνεχίσουν ναβλέπουν αγέρωχα προς τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και την Κερύνεια, όσες απειλές και να δέχονται από τηνΙσλαμοφασιστική Τουρκία μέσω της στρατιωτικής της ισχύος.

Σκοπός του Κινήματος μας, τούτη την μαύρη μέρα, είναι η ενότητα τόσο του φοιτητικού συνόλου, όσο και του ευρύτερου κοινού, για καλύτερη πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Εντούτοις, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από το επίσημο πλαίσιο συνθημάτων της Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. το οποίο και καταψηφίσαμε στην τελευταία συνεδρία της Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. Το συγκεκριμένο πλαίσιο, με τον αποκλεισμό του συνθήματος «Η Κύπρος είναι Ελληνική» και με τηνσυμπερίληψη του συνθήματος «Η Κύπρος ανήκει στον λαό της», όχι μόνο αγνοεί τις ιστορικές πραγματικότητες στο νησί μας, αλλά υπηρετεί τον στόχο της Τουρκίας που είναι ο αφελληνισμός της νήσου.

* Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria(Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στον σταθμό Victoria η ώρα 13:00 και θα ακολουθήσει πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία. Παρακαλούμε, όπως συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.


Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου